Diensten - Autobedrijf Hurkmans
Autobedrijf Hurkmans

Diensten

Diensten

Wanneer u gaat voor veiligheid, maximale controle over uw voertuig en maximale grip op de weg, is een autoband voor u een seizoensproduct. In de zomer rijdt u op reguliere banden, in de winter op winterbanden. Maar, wat doet u in het zomerseizoen met uw winterbanden? En waar laat u uw zomerbanden wanneer u op winterbanden rijdt? Niet iedereen heeft de mogelijkheid en ruimte om de banden die u niet gebruikt op te slaan.

Hurkmans Autobedrijven kan de bandenopslag voor u verzorgen, dit gebeurt op de juiste wijze en onder ideale omstandigheden. Hierdoor blijven de banden en wielen ook in de periode dat zij niet gebruikt worden in topconditie. Natuurlijk zijn uw zomer en/of winterbanden tijdens de opslag gratis verzekerd tegen diefstal, brand of schade.

De prijzen hieronder zijn per seizoen, dus zomer of winter
Bandenopslag (incl. velg)    25 euro
Bandenwissel                      49 euro
Reiniging                             15 euro
Pakketprijs                         89 euro

Winterbanden (feit of fabel)

 1. Winterbanden hebben alleen nut op sneeuw
  FABEL! Winterbanden hebben niet alleen meer grip op sneeuw, maar bijvoorbeeld ook als het regent. Dankzij het soepel blijvende loopvlak zijn winterbanden bij lagere temperaturen beter in staat om water af te voeren
 2. Een zomerband is net zo veilig als een winterband
  FABEL!
  Auto’s op winterbanden hebben minder ongelukken dan auto’s die in de winter op zomerbanden rijden, blijkt uit onderzoek. Bij auto’s die op zomerbanden rijden neemt in de winter het aantal schadegevallen met 32% toe!
 3. Winterbanden zijn duur
  FABEL! Een Winterband is weliswaar duurder dan een zomerband. Maar als je ze op tijd koopt, is dat prijsverschil te verwaarlozen.
 4. Winterbanden zijn in veel landen verplicht
  FEIT! In Nederland zijn winterbanden niet verplicht, maar in Duitsland en Oostenrijk is het rijden op winterbanden bij winterse omstandigheden verplicht. In Zwitserland, Frankrijk en Italië worden winterbanden sterk aangeraden wanneer de toestand van de weg daarom vraagt; op sommige weggedeelten is gebruik van winterbanden zelfs verplicht.

WIST U DAT…

Uw remweg op zomerbanden op een besneeuwd wegdek ruim twee keer zo lang is als op winterbanden? Bij een noodstop met 50 km/h sta je op zomerbanden pas na 65 meter stil en bij winterbanden al na 30 meter!