Bandenhotel - Autobedrijf Hurkmans
Autobedrijf Hurkmans

Bandenhotel

Bandenhotel

Wanneer u gaat voor veiligheid, maximale controle over uw voertuig en maximale grip op de weg, is een autoband voor u een seizoensproduct. In de zomer rijdt u op reguliere banden, in de winter op winterbanden. Maar, wat doet u in het zomerseizoen met uw winterbanden? En waar laat u uw zomerbanden wanneer u op winterbanden rijdt? Niet iedereen heeft de mogelijkheid en ruimte om de banden die u niet gebruikt op te slaan.

Hurkmans Autobedrijven kan de bandenopslag voor u verzorgen, dit gebeurt op de juiste wijze en onder ideale omstandigheden. Hierdoor blijven de banden en wielen ook in de periode dat zij niet gebruikt worden in topconditie. Natuurlijk zijn uw zomer en/of winterbanden tijdens de opslag gratis verzekerd tegen diefstal, brand of schade.

De prijzen hieronder zijn per seizoen, dus zomer of winter

Bandenopslag (incl. velg)    25 euro

Bandenwissel                     49 euro

Reiniging                           15 euro

Pakketprijs                       89 euro

WINTERBANDEN (feit of fabel)

    1      Winterbanden hebben alleen nut op sneeuw

    2      FABEL! Winterbanden hebben niet alleen meer grip op sneeuw, maar bijvoorbeeld ook als het regent. Dankzij het soepel blijvende loopvlak zijn winterbanden bij lagere temperaturen beter in staat om water af te voeren.

    3      Een zomerband is net zo veilig als een winterband

    4      FABEL! Auto’s op winterbanden hebben minder ongelukken dan auto’s die in de winter op zomerbanden rijden, blijkt uit onderzoek. Bij auto’s die op zomerbanden rijden neemt in de winter het aantal schadegevallen met 32% toe!

    5      Winterbanden zijn duur

    6      FABEL! Een Winterband is weliswaar duurder dan een zomerband. Maar als je ze op tijd koopt, is dat prijsverschil te verwaarlozen.

    7      Winterbanden zijn in veel landen verplicht

    8      FEIT! In Nederland zijn winterbanden niet verplicht, maar in Duitsland en Oostenrijk is het rijden op winterbanden bij winterse omstandigheden verplicht. In Zwitserland, Frankrijk en Italië worden winterbanden sterk aangeraden wanneer de toestand van de weg daarom vraagt; op sommige weggedeelten is gebruik van winterbanden zelfs verplicht.

WIST U DAT…

Uw remweg op zomerbanden op een besneeuwd wegdek ruim twee keer zo lang is als op winterbanden? Bij een noodstop met 50 km/h sta je op zomerbanden pas na 65 meter stil en bij winterbanden al na 30 meter!